Blog - HelNews

8 Λέξεις – Επεισόδιο 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116

8 Λέξεις – Επεισόδιο 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116

8 Λέξεις – Επεισόδιο 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 Διαβάστε περιλήψεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς 8 Λέξεις του ΣΚΑΪ …

8 Λέξεις – Επεισόδιο 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116

8 Λέξεις – Επεισόδιο 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116

8 Λέξεις – Επεισόδιο 109, Επεισόδιο 110 – Δευτέρα 09/12/19

Ο Οδυσσέας ενημερώνεται πως η Νόνα κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν γνωρίζει τον λόγο και προσπαθεί να μάθει τι έχει γίνει, ενώ παράλληλα ανησυχεί για την υγεία της. Ο Άκης αποφασίζει να πάρει τον Αλέκο κοντά του στην εταιρεία. Ο Σπύρος αρχίζει να λυγίζει απέναντι στον πατέρα του, τον Βαγγέλη, που δεν χάνει ευκαιρία να χωθεί στην ζωή του. Ο Σίμος και η Σμαράγδα μοιράζονται μια νύχτα πάθους, όμως κανείς από τους δύο δεν έχει βλέψεις για σοβαρή σχέση… | Τα Υπόλοιπα Εδώ

8 Λέξεις – Επεισόδιο 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116

8 Λέξεις – Επεισόδιο 111, Επεισόδιο 112 – Δευτέρα 10/12/19

Ο Μιχαήλ φαίνεται να έχει σταθερή επικοινωνία με τον πατέρα του, Μάρκο Καλλέργη. Ο Φοίβος κάνει επίσημη πρόταση στην Σοφία να συγκατοικήσουν στο πατρικό του σπίτι. Ο Μιχαήλ με την Ηλιάνα συμφωνούν και για χάρη του παιδιού φτιάχνουν έστω και τυπικά τις σχέσεις τους. Ο Σίμος «πελαγώνει» με όλες τις δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή της Ολυμπίας καθώς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι τα φανταζόταν. Η Ηλιάνα περνάει άλλη μια μέρα μαζί με την Αριάδνη, γεγονός που της φτιάχνει πάρα πολύ τη διάθεση. | Τα Υπόλοιπα Εδώ

8 Λέξεις – Επεισόδιο 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116

8 Λέξεις – Επεισόδιο 113, Επεισόδιο 114 – Δευτέρα 11/12/19

Ο Δημήτρης προσπαθεί να ηρεμήσει την Ηλιάνα, αλλά εκείνη εκτός εαυτού πια, ορκίζεται να εκδικηθεί τον Οδυσσέα για όσα πέρασε εξαιτίας του. Ο Οδυσσέας από την άλλη, ντρέπεται να ενημερώσει τον Μιχαήλ για το συμβάν κι έτσι πετάει το μπαλάκι στη Ναυσικά, εξηγώντας της τι έγινε κι αφήνοντας σε εκείνη να αποφασίσει αν πρέπει να το μάθει ο Μιχαήλ ή όχι. Ο Έκτορας επιμένει να σκαλίζει την ιστορία με το μπέρδεμα ανάμεσα στην Στέλλα και την Ηλιάνα, δημιουργώντας στη Στέλλα τρομερή ανασφάλεια. | Τα Υπόλοιπα Εδώ

8 Λέξεις – Επεισόδιο 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116

8 Λέξεις – Επεισόδιο 115, Επεισόδιο 116 – Δευτέρα 12/12/19

Η Ηλιάνα έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και δεν σταματάει να παίρνει τηλέφωνα και να βρίζει τον Οδυσσέα με τον χειρότερο τρόπο, κατηγορώντας τον για όλα τα δεινά που την έχουν βρει το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα η Έρση μαγνητοφωνεί αυτές τις συνομιλίες, μη βρίσκοντας άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει τις εκρήξεις της Ηλιάνας. Στο μεταξύ, η Σοφία ανησυχεί πολύ για την εξαφάνιση του Δαμιανού, ενώ ο Φοίβος από την πλευρά του, προσπαθεί να της θολώσει τα νερά. | Τα Υπόλοιπα Εδώ

Αναμένουμε τα νέα επεισόδια της σειράς 8 Λέξεις – Επεισόδιο 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124

Για την αρχική σελίδα « 8 Λέξεις » πατήστε ΕΔΩ

9 Προβλήματα Υγείας που Δείχνει η Κακή Γεύση στο Στόμα

Μια κακή γεύση στο στόμα σας μπορεί να είναι σύμπτωμα κάτι ακίνδυνου ή κάτι σοβαρού. Είτε πρόκειται για μια πικρή, ξινή, μεταλλική, ή γλυκιά γεύση, οι λόγοι πίσω από αυτό θα μπορούσαν να είναι πολυάριθμοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλή ιδέα να αναθεωρήσετε τι έχετε φάει τις τελευταίες μέρες, πώς νιώθετε και μερικές φορές αν γνωρίζετε ακόμη και το ιατρικό ιστορικό της οικογένειάς σας.

Εμείς θα σας καθοδηγήσουμε σε μερικές από τις αιτίες που μπορεί να είναι υπεύθυνες για την κακή γεύση στο στόμα σας.

1. Θα μπορούσατε να έχετε μια μυκητισιακή μόλυνση.

Λέγεται επίσης μυκητιασική στοματίτιδα, και επηρεάζει το στόμα, δημιουργώντας λευκές κηλίδες στο λαιμό και τη γλώσσα. Η λοίμωξη προκαλείται από ένα βακτήριο που ονομάζεται Candida Albicans, το οποίο φυσικά κατοικεί στο στόμα σας και ελέγχεται από το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ωστόσο, εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα αποδυναμωθεί, αυτό το βακτήριο μπορεί να αναπαραχθεί γρήγορα προκαλώντας λοίμωξη. Εκτός από τις λευκές κηλίδες στο λαιμό σας, ένα άλλο σύμπτωμα αυτού είναι μια παράξενη γεύση στο στόμα σας.

2. Θα μπορούσατε να είστε έγκυος.

Εκτός από τη ναυτία και την κόπωση, ένα μεγάλο ποσοστό των εγκύων γυναικών παραπονιούνται για μια μεταλλική γεύση στο στόμα τους. Αυτό συμβαίνει λόγω των ορμονικών αλλαγών που το σώμα σας βιώνει όταν δημιουργεί νέα ζωή. Οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης σας, προκαλώντας σας να μισήσετε το προηγούμενο αγαπημένο σας άρωμα και να λατρέψετε τα λαχανάκια Βρυξελλών. Αλλά μην ανησυχείτε, αυτό συνήθως ξεπερνιέται στο τρίτο τρίμηνο.

3. Μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο ψευδάργυρο.

Εάν κάνετε δίαιτα χαμηλού ψευδαργύρου, τότε το σώμα σας δεν απορροφά σωστή ποσότητα ψευδαργύρου, ή έχετε ανεπάρκεια ψευδαργύρου, και μπορεί να παρατηρήσετε μια περίεργη γεύση στο στόμα σας και οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν το λόγο. Μετά από έρευνα, πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο ψευδάργυρος ανεβάζει τα επίπεδα της γκουστίνης, ενός τύπου πρωτεΐνης που ελέγχει τους γευστικούς πόρους.

4. Θα μπορούσε να οφείλεται σε γρίπη ή σε ένα κοινό κρυολόγημα.

Αν έχετε πικρή γεύση στη γλώσσα σας, που συνοδεύεται από γρίπη ή κρυολόγημα, μην ανησυχείτε, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Και οι δύο είναι κοινές λοιμώξεις και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θέτουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε εγρήγορση και είναι έτοιμο να τα καταπολεμήσει με παραγωγή πρωτεϊνών. Ενώ αυτό συμβαίνει, μπορεί να αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση στο στόμα σας. Επιπλέον, εάν η λοίμωξη είναι στη μύτη ή το λαιμό σας, μπορεί να έχετε μια περίεργη γεύση εξαιτίας των βακτηρίων που προκαλούν τη γρίπη.

5. Θα μπορούσε να είναι διαβήτης.

Εάν το σώμα σας έχει δυσκολίες στη ρύθμιση της ζάχαρης στο αίμα σας, μπορεί να εμφανιστεί μια παράξενη γλυκιά γεύση στο στόμα σας. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εάν πάσχετε από διαβήτη, το βιώνετε αυτό. Ένας άλλος λόγος είναι ότι μερικές φορές ο διαβήτης μπορεί να μειώσει την ποσότητα του ψευδαργύρου που απορροφάτε, κάνοντας το στόμα σας να νιώθει σαν να έφαγε κάτι γλυκόπικρο.

6. Θα μπορούσε να είναι τα κουκουνάρια που έχετε φάει πριν από μερικές ημέρες.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν τι προκαλεί το «σύνδρομο των κουκουναριών», το οποίο αναφέρεται στην πικρή γεύση που μερικοί άνθρωποι βιώνουν λίγες μέρες μετά την κατανάλωση κουκουναριών. Μπορεί να διαρκέσει για μερικές μέρες έως και μερικές εβδομάδες, και γίνεται ισχυρότερη με κάθε γεύμα ή ποτό που καταναλώνετε. Μπορεί να μην αισθανθείτε μια παράξενη γεύση όταν τα φάτε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βιώσετε το σύνδρομο. Και δεν υπάρχει κάτι άλλο ανησυχητικό εκτός από αυτό, καθώς δεν υπάρχουν άλλες παρενέργειες.

7. Τα επίπεδα του στρες σας θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλά.

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει αυτό που είναι γνωστό ως ξηροστομία, που σημαίνει ακριβώς αυτό, το αποτέλεσμα της ξηρότητας που προκαλείται από τις χαμηλές ποσότητες σάλιου στο στόμα σας. Το σάλιο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας από την αρχή της πέψης μας για την καταπολέμηση των κακών βακτηριδίων στο στόμα μας. Έτσι, εάν δεν το παράγετε στα απαραίτητα ποσά, θα έχετε μια παράξενη γεύση. Όταν είστε νευρικοί, ανησυχείτε ή έχετε στρες, τείνετε να παράγετε λιγότερα σάλια που είναι η εξήγηση για αυτή την περίεργη γεύση.

8. Θα μπορούσε να είναι το φάρμακο που παίρνετε.

Αν παίρνετε ένα συγκεκριμένο είδος φαρμάκου, μπορεί να έχετε βιώσει μια γλυκόπικρη, αλμυρή ή και μεταλλική γεύση στο στόμα σας. Ωστόσο, όπως εξηγούν οι μελέτες, αυτή είναι μια παρενέργεια πολλών φαρμάκων, συνταγογραφούμενων ή μη χωρίς όπως αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και εκείνα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υπέρτασης και των αλλεργιών. Ακόμη και μερικές πολυβιταμίνες μπορούν να έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Ευτυχώς, διαρκεί μόνο μέχρι να χωνεύσετε το φάρμακο ή το συμπλήρωμα.

9. Η στοματική σας υγιεινή ίσως χρειάζεται να βελτιωθεί.

Το στόμα σας φιλοξενεί πολλούς τύπους βακτηρίων, καλά και κακά. Αν δεν έχετε καλή στοματική υγιεινή με το βούρτσισμα των δοντιών σας και την καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος, θα επιτρέψετε να πολλαπλασιαστούν τα βλαβερά βακτήρια, γεγονός που θα δημιουργήσει μια ύποπτη γεύση. Εκτός από μια παράξενη γεύση, θα μπορούσατε να έχετε προβλήματα με τα δόντια και τα ούλα σας, κάτι που θα έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Είναι πάντα καλή ιδέα να πηγαίνετε στον οδοντίατρο τουλάχιστον κάθε 6 μήνες και να ακολουθείτε τις συστάσεις του γιατρού σας. Έχετε ξαναζήσει μια παράξενη, ανεξήγητη γεύση στο στόμα σας; Τι κάνατε για να απαλλαγείτε;

Το Κόλπο μιας Μάνας για να Καθαρίζουν τα Παιδιά της το Σπίτι, Δεν Είχε το Τέλος που Υπολόγιζε

Είναι σύνηθες οι γονείς να ανταλλάσσουν ιστορίες σχετικά με τις ιδιορρυθμίες, τα ορόσημα και τις συμπεριφορές των παιδιών τους ως ένα τρόπο να διακωμωδούν καταστάσεις. Ένα κοινό πράγμα είναι η καθαριότητα του σπιτιού.

Πόσες φορές έχουν μαζευτεί σωροί άπλυτων ρούχων για μια εβδομάδα; Ποια από τα παιδιά σας δεν φαίνεται να θυμάται ποτέ να έχει βγάλει ποτέ τα σκουπίδια; Και γιατί όλοι προσπερνούν ψίχουλα στο πάτωμα, στο πάγκο ή στο τραπέζι σαν να είναι αόρατα;

Η μαμά Miranda Crimbring θέλησε να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις κάνοντας ένα μικρό πείραμα στο σπίτι της. Η απάντηση; Είναι πραγματικά αόρατα! Η Crimbring σκέφτηκε έναν πανέξυπνο τρόπο να δοκιμάσει την προθυμία των παιδιών της να κάνουν κάποια δουλειά στο σπίτι.

Κόλλησε με ταινία ένα διπλωμένο χαρτονόμισμα 5 δολαρίων κάτω από ένα μικρό κομμάτι σκουπιδιού – ένα κομμάτι χαρτί – και το έβαλε στη μέση του δαπέδου στο μπάνιο. Σκέφτηκε ότι κάποιος τελικά θα το σήκωνε να το πετάξει και θα ήταν ο τυχερός νικητής, απλά περίμενε. Δύο ημέρες αργότερα, το χαρτί ήταν ακόμα στο πάτωμα.

Μοιράστηκε μια ανάρτηση με φίλους στο Facebook σχετικά με το πείραμά της:

«Έχουμε μόλις ξεπεράσει το 48ωρο της πρόκλησης «ποιος θα πάρει το τυχαίο κομμάτι χαρτί που ΞΕΡΟΥΝ ότι δεν πρέπει να υπάρχει εκεί». Ούτε τα παιδιά, ούτε καν ο σύζυγος δεν σήκωσε το χαρτάκι. Όλοι μπαινοβγαίνουν στο μπάνιο, χωρίς να δίνουν καμία σημασία.»

Η οικογένειά της δεν είχε ιδέα ότι όλο αυτό καταγραφόταν στα κοινωνικά μέσα με τα hashtags «#justdotheright» και «#easymoney.» Το πρωί της 3ης ημέρας, το χαρτί ήταν ακόμα πεταμένο αλλά υπήρχε δίπλα και ένα οδοντικό νήμα και χαρτί υγείας. Το χαρτάκι είχε μετακινηθεί λίγο. Η Crimbring υπέθεσε ότι κάποιος το κούνησε με το πόδι του.

Μέχρι εκείνο το βράδυ, κανείς δεν το πήρε:

Η δημοσίευση της Crimbring έγινε viral με πολλούς γονείς όσον αφορά το δίλημμα των αόρατων σκουπιδιών. Καθώς οι χρήστες του Facebook γελούσαν και περίμεναν την έκβαση αυτής της πρόκλησης #easymoney, έβαλε μέσα στο κόλπο τελικά και τον σύζυγό της. Έχετε υπόψη ότι ούτε εκείνος το μάζεψε.

Αφού του είπε για το κόλπο της, ο ίδιος είπε: «Πω ρε φίλε, το ήξερα ότι έπρεπε να μαζέψω! Αλλά να ξέρεις αγάπη μου το άφησα επίτηδες επειδή ήξερα ότι ήθελες να δώσεις ένα μάθημα στα παιδιά.» Σίγουρα…

Τέλος, μέρες αργότερα, ένα από τα παιδιά το βρήκε τυχαία. Η Crimbring δημοσίευσε αυτήν την ενημέρωση:

«Κάποιος σήκωσε το χαρτάκι!! Η κόρη μου πέταξε τα βρώμικα ρούχα της πάνω του, πριν μπει στη μπανιέρα .. όταν πήγε να τα σηκώσει αργότερα, το χαρτάκι αναποδογύρισε και έπεσε στο πάτωμα. Εκείνη με έκπληξη φώναζε ότι βρήκε 5 δολάρια!

Το απογοητευτικό στην ιστορία … Αφού ξεκόλλησε το χαρτονόμισμα από το χαρτί, άφησε το χαρτάκι πάνω στο πάγκο .. «

Ο έφηβος γιος της ισχυρίστηκε ότι δεν είδε ποτέ το χαρτί. Έκαναν μια οικογενειακή συζήτηση για το σκοπό της πρόκλησης που σκέφτηκε η μαμά και η Crimbring συμπέρανε ότι μόνο ο χρόνος θα δείξει αν αλλάξουν τα πράγματα. Ίσως τώρα θα είναι σε επιφυλακή για χρήματα κρυμμένα στο σπίτι!

Οι 3 καλύτερες Ελληνίδες Playmate που κανένας άνδρας Δεν ξεχνάει…

Κάποτε η τηλεόραση είχε μανία με τους διαγωνισμούς ομορφιάς. Ο ΑΝΤ1 διοργάνωνε και παρουσίαζε τα καλλιστεία για την ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ, και το STAR τα θρυλικά Playmate που καθήλωναν όλο τον ανδρικό πληθυσμό μπροστά από την TV.

Θυμηθήκαμε 3 συμμετοχές που μας είχαν εντυπωσιάσει…

Έφη Κυριακού

Κέρδισε στο διαγωνισμό του 2009, και από το εισαγωγικό βίντεο, όλοι ξέραμε ότι δύσκολα θα βρεθεί κάποια να τη κοντράρει.

Κάτια Δέδε

Αν τη κοιτούσες στα μάτια πάγωνες, αν την κοιτούσες στο σώμα κινδύνευες από θερμοπληξία…Η Κάτια Δέδε ήταν μία από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στο θεσμό.

Ιώαννα Λίλη

Παραμένει ακόμα πανέμορφη, είναι μητέρα και σύζυγος του Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά εκείνη η εμφάνιση της στιγμάτισε όσους είχαν ανοιχτή τη τηλεόρασή τους.

Έτσι ήταν ο τάφος Του Χριστού και ο Γολγοθάς. Μετά από δεκαετίες ανασκαφών.

Tο 1960, οι τρεις κοινότητες που έχουν δικαιώματα στον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ – Έλληνες, Ρωμαιοκαθολικοί και Αρμένιοι – ξεκίνησαν ένα ευρύ πρόγραμμα ανασκαφών σε περισσότερες από δέκα τοποθεσίες εντός του ναού, το οποίο διήρκεσε περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι ο Γολγοθάς και ο Τάφος του Χριστού αποτελούσαν μέρος ενός αρχαίου λατομείου που είχε διαστάσεις περίπου 200 επί 150 μέτρα. Τα κεραμικά αγγεία που βρέθηκαν στις ανασκαφές φανέρωσαν ότι η χρήση του λατομείου είχε αρχίσει ήδη από τον 7ο π.Χ. αιώνα. Τοπογραφικό διάγραμμα που αποτυπώνει τη μορφολογία του βραχώδους εδάφους του λατομείου που βρίσκεται κάτω από τον Ναό της Αναστάσεως.

Το διάγραμμα συνετάχθη από τους αρχαιολόγους Shimon Gibson και Joan Ε. Taylor, οι οποίοι συνδύασαν όλα τα γνωστά δεδομένα και τα ευρήματα των ανασκαφών. Η μορφολογία του λατομείου της εποχής του Χριστού βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτή την αποτύπωση. Βλ. S. Gibson & J. Taylor, Beneath the Church of the Holy Sepulchre, Λονδίνο 1994.

Η χαμηλότερη περιοχή του αρχαίου λατομείου κατά τη διάρκεια της ανασκαφικής έρευνας που διεξήχθη από τον αρχαιολόγο Virgilio Corbo.
Είναι εμφανή τα ίχνη από τα εργαλεία των αρχαίων λατόμων. Σε αυτό το μέρος – που βρίσκεται 14,50 μέτρα χαμηλότερα από τη σημερινή κορυφή του Γολγοθά – βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός το έτος 326 μ.Χ.

Χάρτης της Ιερουσαλήμ της εποχής του Χριστού.

Διακρίνουμε τις θέσεις του Παναγίου Τάφου και του Γολγοθά μέσα στο αρχαίο λατομείο. Με τη διακεκομμένη γραμμή εικονίζεται η διαδρομή που ακολούθησε ο Ιησούς από τον τόπο της σύλληψής του προς την οικία του Καϊάφα, και ακολούθως προς το Πραιτώριο και τον Γολγοθά (σχέδιο χάρτη Χ. Σκαρλακίδης).

Τον 1ο π.Χ. αιώνα το αρχαίο λατομείο εγκαταλήφθηκε και μετατράπηκε σε περιοχή με οικογενειακούς τάφους και καλλιεργήσιμους κήπους. Ο Τάφος του Χριστού βρισκόταν μέσα στον οικογενειακό κήπο-οπωρώνα του Ιωσήφ της Αριμαθαίας, στο βορειοδυτικό μέρος του πρώην λατομείου.

Ο γράφων, χρησιμοποιώντας το τοπογραφικό διάγραμμα των αρχαιολόγων Gibson και Taylor, καθώς και πλήθος άλλων αρχαιολογικών και ιστορικών δεδομένων, πραγματοποίησε μια σειρά αναπαραστάσεων του τόπου της σταύρωσης και της ταφής του Χριστού, όπως αυτός φαινόταν το έτος 33 μ.Χ. Σε όλες τις αναπαραστάσεις, οι τοποθεσίες του Γολγοθά και του Τάφου του Χριστού – οι αποστάσεις μεταξύ τους, τα μεγέθη, τα υψόμετρα και οι προσανατολισμοί – διέπονται από πραγματικές τιμές και από μέγιστη τοπογραφική ακρίβεια.
Ο Γολγοθάς δεν ήταν ένας φυσικός χωμάτινος λόφος, αλλά ένα βραχώδες ύψωμα – ένας κάθετα κομμένος βράχος που σχηματίστηκε από τις εργασίες λατόμησης. Το μέγιστο βάθος της εκσκαφής στην ανατολική πλευρά του βράχου ξεπερνάει τα 11 μέτρα.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό αρχαιολόγο Shlomo Margalit, «η ανατολική πλευρά του Γολγοθά είχε μετατραπεί σε τόπο λατρείας από τους πρώτους χριστιανούς αμέσως μετά την Ανάσταση του Ιησού». Την άποψη αυτή είχε τεκμηριώσει αρχικά ο Ιταλός καθηγητής Emmanuele Testa – θέση που τελικά επιβεβαιώθηκε από τον Ισπανό αρχαιολόγο Fernandez Diez, βάσει των ευρημάτων της διπλής σπηλιάς στην ανατολική πλευρά του βράχου.

Η ανατολική πλευρά του βράχου του Γολγοθά (ύψους 11,20 μ.) μέσα στους κήπους-οπωρώνες του αρχαίου λατομείου (αναπαράσταση Χ. Σκαρλακίδης).

Στο βάθος, στο σημείο Α, βρίσκεται ο Τάφος του Χριστού, σε απόσταση 45 μέτρων από το σημείο της Σταύρωσης (σημείο Β). Στο σημείο Γ βρίσκεται η διπλή σπηλιά που ανακαλύφθηκε στην ανασκαφή του 1977, η οποία σύμφωνα με τον Ισπανό αρχαιολόγο Fernandez Diez είχε μετατραπεί σε τόπο λατρείας του Χριστού κατά τον 1ο αιώνα. O τόπος της Σταύρωσης ήταν οριοθετημένος με έναν πέτρινο περίβολο, τον οποίο αποδώσαμε υποθετικά με διαστάσεις 16 Χ 8 μέτρα.

Οι κάτοικοι της πόλης έβλεπαν τον Εσταυρωμένο από απόσταση, ευρισκόμενοι περιμετρικά του λατομείου. Οι γνωστοί του Ιησού, όπως γράφει ο ευαγγελιστής Λουκάς, «εστέκοντο και έβλεπαν από μακρυά» (Λουκάς 23, 49).

Ο βράχος του Γολγοθά την εποχή του Χριστού μέσα στους κήπους-οπωρώνες του αρχαίου λατομείου (κοιτάζουμε ανατολικά).

Πάνω στον βράχο διακρίνεται η σεισμική ρωγμή, η οποία διασώζεται μέχρι και σήμερα. Στο βάθος διακρίνονται τα τείχη της Ιερουσαλήμ και ο Ναός. Στο κάτω μέρος της εικόνας έχουμε σχηματίσει μία κατακόρυφη τομή της δυτικής πλευράς του λατομείου, στην οποία αποτυπώνεται ο Τάφος του Χριστού σε τομή, στην πραγματική του θέση.

Η είσοδος του Τάφου του Χριστού μέσα στον οικογενειακό κήπο-οπωρώνα του Ιωσήφ της Αριμαθαίας. Η διαδρομή προς τον Τάφο είχε κλίση ανηφορική (αναπαραστάση Χ. Σκαρλακίδης).

Ο βράχος του Γολγοθά όπως φαινόταν μέσα από τον Τάφο του Χριστού.

Στο βάθος διακρίνεται ένα μικρό μέρος από τα τείχη της Ιερουσαλήμ. Ο Εσταυρωμένος είχε το πρόσωπό του στραμμένο προς τον Τάφο του – προς τη δύση του Ηλίου. Αν βάζαμε έναν τίτλο στην εικόνα, αυτός θα ήταν: «Η Σταύρωση μέσα από την Ανάσταση». Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Χριστού είναι δύο γεγονότα αδιαίρετα και αδιαχώριστα, καθώς συνιστούν την έναρξη και την αυλαία του ίδιου έργου: του έργου της σωτηρίας και της απολύτρωσης του ανθρωπίνου γένους.

Η φωτογραφία της χρονιάς είναι μια φωτό που έκανε όλη την υφήλιο να γονατίσει

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο ενός μικρού κοριτσιού από την Ονδούρα που κλαίει, καθώς η μητέρα του υποβάλλεται σε σωματικό έλεγχο από την αμερικανική συνοριοφυλακή, κέρδισε χθες Πέμπτη το βραβείο World Press Photo για τη φωτογραφία της χρονιάς.

Tο στιγμιότυπο, που τράβηξε τον Ιούνιο του 2018 ο Τζον Μουρ, του πρακτορείου Getty, έχει στο πάνω μέρος του κάδρου τη Σάντρα Σάντσες καθώς την ψάχνουν και στο κέντρο του τη μικρή κόρη της, τη Γιανέλα, μετά τη σύλληψή τους αφού πέρασαν παράτυπα τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ

Οι κριτές υπογράμμισαν ότι το στιγμιότυπο αυτό, που έκανε τον γύρο όλου του κόσμου, αντανακλά «μια βία άλλου τύπου»: «ψυχολογική»

Κατακραυγή για το κοριτσάκι που κλαίει

Μετά το κύμα κατακραυγής που προκάλεσε αυτή η φωτογραφία, η υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP) αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι η Γιανέλα και η μητέρα της δεν συγκαταλέγονταν στους χιλιάδες μετανάστες που διαχωρίστηκαν μετά την έλευσή τους οικογενειακώς στις ΗΠΑ.

Κοριτσάκι με κόκκινη μπλούζα κλαίει
Το κοριτσάκι απο την Ονδούρα που κλαίει είναι η «Φωτογραφία της χρονιάς»

Παρ’ όλ’ αυτά, «η γενικευμένη αγανάκτηση εναντίον αυτής της αμφιλεγόμενης πρακτικής οδήγησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει την πολιτική του τον περασμένο Ιούνιο», σημείωσαν οι κριτές που απονέμουν τα βραβεία World Press Photo στο Άμστερνταμ.

«Είδα το φόβο στα μάτια τους, το κοριτσάκι άρχισε να κλαίει»

Ο Τζον Μουρ φωτογράφιζε πράκτορες της συνοριοφυλακής τη νύχτα της 12ης Ιουνίου, στην καρδιά της κοιλάδας του Ρίο Γκράντε, όταν συνέλαβαν ομάδα ανθρώπων που αποπειράθηκε να περάσει τα σύνορα.

«Μπορούσα να δω τον φόβο στα πρόσωπά τους, στα μάτια τους», αφηγήθηκε ο φωτογράφος σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό, αναφερόμενος στους μετανάστες

Εξήγησε πως τράβηξε τη φωτογραφία όταν η Σάντρα άφησε κάτω την κόρη της για να της γίνει σωματικός έλεγχος. Το παιδί άρχισε να κλαίει σχεδόν αμέσως.

«Ήθελα να αφηγηθώ μία διαφορετική ιστορία»

«Γονάτισα κι είχα πολύ λίγο χρόνο να τραβήξω το στιγμιότυπο πριν [η έρευνα] να τελειώσει», συνέχισε ο φωτογράφος, 51 ετών, που καλύπτει την περιοχή των συνόρων των ΗΠΑ και του Μεξικού εδώ και περίπου δέκα χρόνια.

«Ήθελα να αφηγηθώ μια διαφορετική ιστορία», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια της τελετής στο Άμστερνταμ. «Μου δινόταν η δυνατότητα να απαθανατίσω μια εικόνα ανθρωπιάς, που συχνά χάνεται μέσα στις στατιστικές», πρόσθεσε.

«Θεωρώ ότι ένα ζήτημα όπως αυτό, το ζήτημα της μετανάστευσης, έχει απήχηση πολύ πέραν των ΗΠΑ, σε όλο τον κόσμο», είπε εξάλλου μπροστά στους εκατοντάδες προσκεκλημένους στην τελετή.

Το ακανθώδες ζήτημα της μετανάστευσης κυριάρχησε χθες και στην κατηγορία World Press Photo Story of the Year Award («βραβείο για το φωτορεπορτάζ της χρονιάς»).

Οι κριτές βράβευσαν μια σειρά φωτογραφιών που τράβηξε τον Οκτώβριο του 2018 ο φωτοειδησεογράφος Πίτερ Τεν Χούπεν, ακολουθώντας οικογένειες από την Ονδούρα που εντάχθηκαν σ’ ένα από τα «καραβάνια» που κινούνταν προς τις ΗΠΑ.

Αυτές οι φωτογραφίες αναδίνουν «μια αίσθηση αξιοπρέπειας», παρατήρησε μέλος της κριτικής επιτροπής.

Επιλογή ανάμεσα σε 78.800 φωτογραφίες

Φέτος οι κριτές επέλεξαν ανάμεσα σε 78.800 φωτογραφίες που τράβηξαν πάνω από 4.730 φωτογράφοι και φωτοειδησεογράφοι από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τους οργανωτές.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τρεις φωτογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου τιμήθηκαν σε διάφορες κατηγορίες.

Ο Τζον Βέσελς, που έχει έδρα την Κινσάσα, κατέλαβε τη δεύτερη και την τρίτη θέση στην κατηγορία General News Stories («γενικά φωτορεπορτάζ»), αντιστοίχως για μια σειρά φωτογραφιών που τράβηξε στις εκλογές στη ΛΔ Κονγκό και κατά τη δέκατη επιδημία του ιού Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό.

Οι Μπρένταν Σμαλάουσκι και Πέδρο Πάρδο κατέλαβαν ο καθένας την τρίτη θέση, αντίστοιχα για μια φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ καθώς κράταγε από το μπράτσο τον Εμανουέλ Μακρόν και για ένα στιγμιότυπο που απαθανάτισε μετανάστες καθώς σκαρφάλωναν σε φράκτη στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Σπάνιο μπουκάλι Coca Cola δημοπρατείται σε τιμή-ρεκόρ. Η ιστορία του

Περισσότερο από έναν αιώνα πριν, σχεδιαστές και μηχανικοί προσπαθούσαν να δώσουν το τέλειο ντιζάιν για το γυάλινο μπουκάλι της Coca-Cola.

Το μοναδικό, γνωστό σε εμάς, πρωτότυπο (από αυτά που πετάχτηκαν) μπουκάλι Coca-Cola δημοπρατείται από τον οίκο Morphy Auctions στο Λας Βέγκας, αυτόν τον μήνα και αναμένεται να πιάσει τουλάχιστον 100.000 δολάρια.

Η ιστορία πάει πίσω στο 1915, όταν η Coca-Cola Bottling Company στην Ατλάντα ζήτησε προτάσεις για μπουκάλι, απαιτώντας να συνοδεύονται και από δείγμα.

Τον Αύγουστο της ίδια χρονιάς, μια «πολυμελής επιτροπή εμφιαλωτών», από κοινού με τους δικηγόρους της Coca-Cola, εξέτασε τις οκτώ προτάσεις που είχαν υποβληθεί.

Mπουκάλια Coca Cola
Ενα πρωτότυπο μπουκάλι Coca-Cola δημοπρατείται από τον οίκο Morphy Auctions στο Λας Βέγκας, αυτόν τον μήνα και αναμένεται να πιάσει τουλάχιστον 100.000 δολάρια.

Επιλέχθηκε η πρόταση του Earl R. Dean της Root Glass Company, αλλά ο σχεδιαστής χρειάστηκε να κάνει πιο λεπτό το μπουκάλι Coca- Cola που είχε σχεδιάσει για να είναι συμβατό με τα μηχανήματα εμφιάλωσης που χρησιμοποιούσε η εταιρεία αναψυκτικού.

Η Coca-Cola προχώρησε σε δοκιμές, παράγοντας δοκιμαστικά μπουκάλια στα εργοστάσιά της στην Αλαμπάμα, τη Τζόρτζια και το Τενεσί.

Οι δοκιμές αποδείχτηκαν επιτυχείς, και τα δοκιμαστικά μπουκάλια για την Coca-Cola πετάχτηκαν. Εκτός από αυτό που δημοπρατείται, και το οποίο φέρει ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 1915.

Μυστήριο πως επέζησε αυτό το μπουκάλι Coca Cola

Προετοιμάζοντας τη δημοπρασία, ο οίκος δημοπρασιών του Λας Βέγκας συμβουλεύθηκε τον ειδικό για αυτά του μπουκάλια Ντένις Σμιθ, ο οποίος πριν από περισσότερα από 40 χρόνια διεξήγαγε «ανασκαφή μπουκαλιών» σε χωματερή στο Μπίρμινγχαμ της Αλαμπάμα, όπου το εκεί εργοστάσιο της Coca-Cola είχε πετάξει τα δικά του δοκιμαστικά μπουκάλια. Μάταια. Μόνον θραύσματα βρήκε.

Το πρωτότυπο μπουκάλι Coca Cola που δημοπρατείται -μαζί και με ένα μοντέλο του 1933- εντοπίστηκε στη συλλογή ενός υπαλλήλου της εταιρείας που έχει συνταξιοδοτηθεί.

Vintage photo Coca Cola
Η ιστορία πάει πίσω στο 1915, όταν η Coca-Cola Bottling Company στην Ατλάντα ζήτησε προτάσεις για μπουκάλι, απαιτώντας να συνοδεύονται και από δείγμα.

Ωστόσο, δεν είναι το παλαιότερο δείγμα μπουκαλιού Coca Cola: σύμφωνα με το JustCollecting News, κυκλοφορούν ακόμη δύο από τα μπουκάλια του Earl R. Dean (τεμάχια πριν τη διεξαγωγή των δοκιμών).

Το ένα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ φυλάσσεται στα αρχεία της Coca-Cola και το άλλο δημοπρατήθηκε το 2011 για 240.000 δολάρια.

Tου «βούτηξαν» 750€ μέσα σε ταβέρνα! Δείτε την απίστευτη κίνηση του πορτοφολά

Αυτό που θα δείτε είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Σε ένα βίντεο 3 λεπτών και 15 δευτερολέπτων θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο ένας θρασύτατος τύπος μέσα σε ταβέρνα κλέβει χρήματα από την τσέπη ενός πελάτη στην κυριολεξία μπροστά στα μάτια του!  Το όλο σκηνικό που σας αποκαλύπτει το newsit.gr διαδραματίσθηκε σε ταβέρνα στην Αθήνα στις 8/4/2019. Δηλαδή, την περασμένη Δευτέρα.

Πως τον έκλεψε μπροστά στα μάτια του;

Ένας ανυποψίαστος πελάτης μπαίνει στην ταβέρνα και κάθεται στην άκρη δεξιά όπως κοιτάτε στην οθόνη σας. Φαίνεται να περιμένει κόσμο αφού του φέρνουν και άλλα πιάτα και ο ίδιος φτιάχνει τις θέσεις.

Λίγη ώρα αργότερα δυο τύποι μπαίνουν στο κατάστημα και κάθονται στο διπλανό τραπέζι. Μάλιστα με επιδέξιες κινήσεις και παρά το γεγονός ότι το υποψήφιο θύμα τους έχει τραβήξει πιο δεξιά ακόμα το τραπέζι του, εκείνοι γυρνούν με τρόπο και το δικό τους. Στ’ αριστερά του ελαφροχέρη κλέφτη είναι κρεμασμένο στην καρέκλα το σακάκι του θύματος. Εκείνος αρχικά κάνει μια κίνηση να βγάλει το σακάκι του αλλά καταλαβαίνει ότι δεν είναι η ώρα ακόμα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά όμως, κάνει ότι βγάζει το σακάκι του και τεντώνοντας τα χέρια του γέρνει προς το σακάκι του θύματος και βάζει το χέρι του στην τσέπη του ξένου σακακιού. Εκείνη την ώρα έρχεται ο σερβιτόρος με το πρώτο μέρος της παραγγελίας του θύματος. Έτσι, ο κλέφτης σταματάει την προσπάθεια και την συνεχίζει ακάθεκτος αφού φύγει ο σερβιτόρος. Σημειώνεται ότι στην ταβέρνα υπάρχουν και άλλες παρέες αλλά δεν έχει πάρει χαμπάρι κανείς τίποτα. Τόσο καλός!

Αφού λοιπόν ο ελαφροχέρης κλέφτης βάζει το χέρι του στην τσέπη του θύματος, παίρνει μόνο τα χρήματα και όχι το πορτοφόλι. Μάλιστα κάνει και μια κίνηση που δείχνει πόσο θρασύς είναι! Μετράει με τρόπο τα λεφτά που μόλις βούτηξε! Εκείνη την ώρα μπαίνει στο μαγαζί η παρέα του θύματος. Εκείνος είναι χαρούμενος και ανυποψίαστος. Δεν ξέρει ότι πριν από λίγο έκαναν φτερά από την τσέπη του όσα λεφτά είχε μέσα και υποδέχεται τους φίλους του. Είναι η ώρα που οι δυο κλέφτες πρέπει να «την κάνουν» για να μην τους πάρουν χαμπάρι. Έτσι, σηκώνονται «κύριοι» και φεύγουν. Μαζί με τα λεφτά! Σύμφωνα με πληροφορίες από την τσέπη του ανυποψίαστου πελάτη οι κλέφτες πήραν 750 ευρώ χωρίς να του πάρουν το πορτοφόλι!

Δείτε το απίστευτο βίντεο

17χρονη δημιούργησε μόνη της το φόρεμα για την αποφοίτηση και έγινε viral !

17χρονη δημιούργησε μόνη της το φόρεμα για την αποφοίτηση και έγινε viral γιατί ήταν απλά τέλειο

Ο χορός αποφοίτησης αποτελεί το θέμα το οποίο συζητούν αγόρια και κορίτσια τουλάχιστον ένα χρόνο πριν γίνει.

Οι προετοιμασίες κάθε κοριτσιού και κάθε αγοριού που θα συμμετάσχει μπορούν να παρομοιαστούν μόνο με αυτές ενός γάμου, αφού φορέματα και κοστούμια επιλέγονται με την ίδια σχολαστικότητα, η εμφάνιση επιμελείται με τον ίδιο τρόπο και ξοδεύονται σχεδόν τα ίδια χρήματα.

Το φόρεμα που θα φορέσει ένα κορίτσι στον χορό της αποφοίτησης είναι μεγάλη υπόθεση. Μία 17χρονη από τις Φιλιππίνες, η Ciara Gan, αποφάσισε να δημιουργήσει μόνη της το φόρεμα που θα έβαζε στον περίφημο χορό.

Το σχεδίασε, το έραψε και το ζωγράφισε η ίδια με πανέμορφα λουλούδια. Ολα αυτά μόνη της και το αποτέλεσμα ήταν απλά εντυπωσιακό.

Οι φωτογραφίες του φορέματός αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της στο Twitter και μέσα σε λίγες ώρες το ποστ έγινε viral στο διαδίκτυο καθώς το ταλέντο της 17χρονης είναι μεγάλο.

Αυτή που την ενέπνευσε να δημιουργήσει το δικό της φόρεμα ήταν η μητέρα της, όπως δήλωσε στα διεθνή μέσα.

Είχε στη διάθεσή της ένα μήνα και το πράσινο φόρεμα που έφτιαξε είναι βγαλμένο από παραμύθι.

Δείτε κι εσείς:

X- FILES : Το τραγικό κατάλευκο φάντασμα της Βρετάνης, το 1936…

Ένα παράδοξο φάντασμα, μια απόκοσμη οπτασία έκανε την εμφάνισή του για αρκετό καιρό κάθε βράδυ, σπέρνοντας την ανησυχία και τον τρόμο στους φιλήσυχους κατοίκους.

Οι Αρχές της Lannion, αλλά και διάφοροι επιστήμονες που ασχολούνταν με τις ψυχικές έρευνες, οι οποίοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν το παράξενο αυτό φαινόμενο, το μόνο που κατόρθωσαν να διαπιστώσουν ήταν ότι το φάντασμα είχε επιλέξει ως τον τόπο δράσης του το αγρόκτημα της οικογένειας Κερζάν.

Στο αγρόκτημα αυτό, μόλις βράδιαζε, συνωστιζόταν πλήθος κόσμου από περίεργους και αναστατωμένους κατοίκους, που ήθελαν να δουν με τα μάτια τους την εξαϋλωμένη οπτασία, για την οποία είχαν ακούσει να γίνεται λόγος.

Αλλά ας δούμε πώς εξελίχθηκε η ιστορία…

Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Κερζάν επέστρεφε τη νύχτα της 1ης Σεπτεμβρίου του 1936 στο σπίτι του από ένα φιλικό γλέντι σε μια ταβέρνα, η οποία απείχε τρία περίπου χιλιόμετρα από την οικία του.

Μα, μόλις διέσχισε την αυλόπορτα της ιδιοκτησία του, για να κατευθυνθεί μέσω του κήπου προς την είσοδο του σπιτιού του, στάθηκε απότομα σαν κεραυνόπληκτος. Λίγα μόλις βήματα μπροστά του ορθωνόταν μια τεράστια ολόλευκη στήλη, της οποίας το σχήμα ήταν πολύ συγκεχυμένο.

Ο χωρικός ένιωσε τα γόνατά του να λυγίζουν απ’ τον τρόμο. Μάταια επιχείρησε να σωθεί δια της φυγής. Ήταν αδύνατον να κουνήσει τα πόδια του. Δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα βήμα, λες και κάποια αόρατη δύναμη τον βαστούσε καθηλωμένο στη θέση του.

Στη στάση αυτή παρέμεινε, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο ίδιος, για περίπου μισή ώρα, ανήμπορος ακόμα και να βλεφαρίσει. Ώσπου, σιγά-σιγά, το φάντασμα έγινε αχνότερο, έως ότου και διαλύθηκε εντελώς.

Τότε μόνο ο κατατρομαγμένος αγρότης επανέκτησε το θάρρος του. Έτρεξε μέσα στο σπίτι και διηγήθηκε στην οικογένειά του, με κομμένη την ανάσα, ό,τι φοβερό του είχε συμβεί. Μα, όπως ήταν φυσικό, κανένας δεν τον πίστεψε. Τον πέρασαν για μεθυσμένο κι άρχισαν να τον χλευάζουν και να τον περιγελούν.

Ο μικρότερος αδελφός του, ο Πιέρ, γελώντας ακόμη με το φανταστικό, όπως νόμιζε, επεισόδιο του αδελφού του, βγήκε έξω από το σπίτι, για να φέρει ξύλα για το τζάκι. Δεν πέρασαν, όμως, παρά ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που βγήκε απ’ το δωμάτιο, όταν ακούστηκε μια τρομαγμένη κραυγή, που τους πάγωσε το αίμα. Γύρισε τρέχοντας στο σπίτι, χαλκοπράσινος απ’ τον φόβο και τραυλίζοντας, εξήγησε ότι είδε κι ο ίδιος το φάντασμα, για το οποίο τους είχε μιλήσει ο μεγαλύτερος αδελφός του.

Ο Πιέρ είδε μια κατάλευκη σκιά, που έμοιαζε σαν πελώριο κάτασπρο άλογο, να υψώνεται μυστηριωδώς μπροστά του και κατόπιν, διαλύθηκε σαν αραχνοΰφαντο συννεφάκι.

Το άλλο πρωί, όλο το χωριό είχε μάθει για τα καταπληκτικά φαινόμενα που είχαν διαδραματιστεί στο αγρόκτημα της οικογένειας Κερζάν. Κανείς, εν τούτοις, δεν ήθελε να πιστέψει ότι μπορούσαν να ήταν αληθινά.

Την επόμενη νύχτα, περίπου 15 άνθρωποι πήγαν στο κτήμα Κερζάν, για να παρακολουθήσουν με τα μάτια τους τη δήθεν εμφάνιση του φαντάσματος. Μόλις έφτασαν εκεί, άρχισαν να σχολιάζουν σκωπτικά το φανταστικό στοιχειό, που είχε δει τάχατες η οικογένεια Κερζάν. «Μάλλον μεθυσμένοι θα ήταν», έλεγαν και γελούσαν.

Αλλά, τα γέλια τούς κόπηκαν μεμιάς, όταν είδαν ξάφνου να βγαίνει από τα σπλάχνα της γης ένα πελώριο, κάτασπρο φάντασμα. Στην αρχή, πήρε το σχήμα μικρού χιονάτου αλόγου κι αργότερα, μεταμορφώθηκε σε γυναίκα πανύψηλη, περιτριγυρισμένη από λευκές νεφέλες.

Ο τρόμος των απλοϊκών αυτών ανθρώπων χαράχτηκε ανεξίτηλα στο πρόσωπά τους, με τραβηγμένες εκφράσεις μιας γνήσιας φρίκης. Κανένας τους δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη, ούτε καν να εξαπολύσει μια κραυγή. Αισθάνθηκαν ανήμποροι να ελέγξουν το κορμί τους, που έμοιαζε σαν απολιθωμένο.

Το πελώριο αυτό κάτασπρο φάντασμα, αφού διατηρήθηκε για κάμποση ώρα στην ίδια θέση, άρχισε σταδιακά να μικραίνει, ώσπου στο τέλος, έσβησε κι εχάθη, όπως ακριβώς είχε συμβεί και την προηγούμενη νύχτα, άλλωστε.

Οι κάτοικοι της παραμυθένιας κωμόπολης Lannion έπαψαν πια να αμφιβάλλουν για την πραγματικότητα της παράξενης εκείνης οπτασίας. Έτσι, κάθε νύχτα μαζεύονταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, για να δουν μια και δυο και τρεις φορές το συγκλονιστικό πάλλευκο στοιχειό. Ακόμη κι από χωριά που απείχαν 100 και πλέον χιλιόμετρα κατέφταναν οι περίεργοι. Παρακολουθούσαν όλοι με έκδηλο τρόμο, ανακατεμένο με δυσπιστία, την εμφάνιση του φαντάσματος, που συχνά άλλαζε μορφές, αν και τις περισσότερες φορές είχε την ξεκάθαρη μορφή μιας πανύψηλης γυναίκας.

Το μικρό χωριό της Βρετάνης, Lannion, στο οποίο εμφανιζόταν το φάντασμα της σκοτωμένης γυναίκας (φωτογραφία του 1936)
Το μικρό χωριό της Βρετάνης, Lannion, στο οποίο εμφανιζόταν το φάντασμα της σκοτωμένης γυναίκας (φωτογραφία του 1936)
Οι χωρικοί της Lannion πίστευαν ότι το στοιχειό ήταν το φάντασμα μιας συγχωριανής τους, η οποία, αρκετά χρόνια πριν, είχε βρει έναν βίαιο κι απαίσιο θάνατο από τον άνθρωπο που αγάπησε πιο πολύ στη σύντομη ζωή της.

Η γυναίκα αυτή, νεότατη και ωραιότατη, είχε δηλητηριαστεί από τον ίδιο της τον άντρα, μόλις μια βδομάδα μετά τον γάμο της, επειδή εκείνος νόμισε ότι τον απατούσε με τον αδελφό του.

Ο κακούργος δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό. Αφού η δυστυχισμένη ξεψύχησε μέσα στους πιο φριχτούς πόνους, που της είχε προκαλέσει το ύπουλο δηλητήριο, την αποκεφάλισε μ’ ένα τσεκούρι και πέταξε το κεφάλι της στα νερά του ποταμού.

Δεν ήταν, λοιπόν, περίεργο, που οι κάτοικοι της Lannion απέδιδαν σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα την εμφάνιση του φαντάσματος.

Με την υπόθεση, όμως, είχαν ασχοληθεί και επιστήμονες μεγάλου κύρους, που κατέφτασαν από το Παρίσι στην όμορφη αυτή γωνιά της Βρετάνης, χωρίς, εν τούτοις, να μπορέσουν να διαλευκάνουν τα γεγονότα, που εξακολουθούσαν να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον, τον φόβο, αλλά και τη συγκίνηση ολόκληρης της κοινής γνώμης στη Γαλλία.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 17/10/1936…

Από strangepress, ΦΩΤΟ: pexels.cpm

Best of....

Το Κόλπο μιας Μάνας για να Καθαρίζουν τα Παιδιά της το...

Είναι σύνηθες οι γονείς να ανταλλάσσουν ιστορίες σχετικά με τις ιδιορρυθμίες, τα ορόσημα και τις συμπεριφορές των παιδιών τους ως ένα τρόπο να διακωμωδούν...

Don't Miss