Ένα ακόμη δικαστήριο για το πρώην ζευγάρι, Τζίνα Αλιμόνου και Παύλο Βαρδινογιάννη που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου. Ο κ.Βαρδινογιάννης επιθυμούσε να έχει τα παιδιά μαζί του την Πρωτοχρονιά, ώστε να υποδεχθούν τον νέο χρόνο στην κατοικία που διατηρεί στο Κονέκτικατ. Γι’αυτό κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, τα οποία εμπεριείχαν δύο κύρια αιτήματα: Να εκδοθούν άμεσα με εντολή του δικαστηρίου τέσσερα διαβατήρια που είχαν λήξει και να του επιτραπεί να πάρει τα παιδιά στην Αμερική για διάστημα 10-15 ημερών. Να σημειωθεί ότι δεν παρέστη ο ίδιος, αλλά εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους τους. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε την ίδια ημέρα και απέρριψε και τα δύο αιτήματα του κ. Βαρδινογιάννη, αναγνωρίζοντας του το δικαίωμα να τα δει μόνο εντός Ελλάδας.

Η είδηση διέρρευσε από δικαστικούς κύκλους μαζί με μία άλλη που αφορά τη δεύτερη διαμάχη των εν διαστάσει συζύγων. Πρόκειται για έφεση του κ.Βαρδινογιάννη στην πρωτόδικη απόφαση ασφαλιστικών μετρών που είχε καταθέσει σε βάση τη Διεθνή Σύμβαση της Χάγης. Η συγκεκριμένη σύμβαση αναφέρεται στην «απαγωγή τέκνων» και προστατεύει τα παιδιά από αυτή την αυθαίρετη ενέργεια όταν οι δύο σύζυγοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια χώρα 0 ο καθείς για του δικούς του λόγους. Έχοντας κερδίσει τον πρώτο γύρο των ασφαλιστικών μετρών στο Πρωτοδικείο που αφορούν τη διαμονή των παιδιών και με ποιον γονέα θα μείνουν, η κυρία Αλιμόνου ήταν παρούσα και στην εκδίκαση της έφεσης κατά της απόφασης που άσκησε ο κ.Βαρδινογιάννης. (Συνεχίστε παρακάτω…)

Ο επιχειρηματίας δεν ήταν παρών – οι πληροφορίες του Πρώτου Θέματος λένε ότι βρίσκεται στην Αμερική για επαγγελματικούς λόγους – και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους τους. Οι δύο πλευρές εξέθεσαν τα επιχειρήματα τους και η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε στα τέλη Δεκεμβρίου και ήδη αναρτήθηκε ηλεκτρονικά.

 

Σύμφωνα με αυτή, το δικαστήριο απέρριψε την έφεση του επιχειρηματία και έτσι τα παιδιά θα εξακολουθήσουν να μένουν στην Ελλάδα με τη μητέρα τους. Θεωρείται βέβαιο ωστόσο ότι ο κ.Βαρδινογιάννης θα ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου στον Άρειο Πάγο, όπου και θα τελεσιδικήσει η υπόθεση διαμονής των παιδιών τους.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν φτάσει στα άκρα και πλέον, όλα τα θέματα λύνονται μέσα από τα δικαστήρια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.