Ακάρεα. Αυτά τα μικρά ζουζούνια που ζούνε στα κλινοσκεπάσματα, στα χαλιά ή στα έπιπλα με καλύμματα και τους αρέσει να τρέφονται με νεκρά κύτταρα. Υπάρχουν σε 4 στα 5 σπίτια και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή άσθμα και άλλες δερματικές αντιδράσεις.

Κάποια σημάδια που δείχνουν αν σας έχουν τσιμπήσει ακάρεα είναι φτέρνισμα, μύτη που τρέχει, κόκκινα μάτια, βουλωμένη μύτη, φαγούρα στην μύτη, τον λαιμό ή τον ουρανίσκο, βήχας, πίεση ή πόνος στο πρόσωπο και πρησμένο, μελανιασμένο δέρμα κάτω από τα μάτια.

Όσοι έχουν άσθμα θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αναπνοή, πόνο στο στήθος, λαχάνιασμα, δυσκολία στον ύπνο και αυξημένη τάση για κρύωμα.

Ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε τα ακάρεα είναι να σκουπίζετε το σπίτι σας και να αλλάζετε σεντόνια συχνά, αλλά κάποια αντικείμενα δεν πλένονται εύκολα.

Επίσης, αν η σκούπα σας δεν έχει φίλτρο HEPA, τα ακάρεα θα καταλήξουν από εκεί που ήρθαν.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να τα σκοτώσετε και να τα διώξετε είναι να τα ψεκάσετε με ένα μίγμα από έλαιο ευκάλυπτου.

Θα χρειαστείτε:

-2 φλιτζάνια απιονισμένο νερό
-15-30 σταγόνες έλαιο ευκάλυπτου

Οδηγίες:

1. Ψεκάστε όλα τα αντικείμενα που δεν πλένονται.
2. Κρεμάστε τα σε ένα ζεστό, ξηρό μέρος. (Η υγρασία καλό είναι να αποφεύγεται, για να μην αναπτυχθεί μούχλα)
3. Επαναλάβετε 3 φορές την εβδομάδα για να διώξετε όλα τα ακάρεα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ευκάλυπτος και άλλα αιθέρια έλαια είναι αποτελεσματικά κατά των ακάρεων, αλλά ο λόγος δεν είναι ξεκάθαρος. Βασικά, το έλαιο ευκάλυπτου θα διώξει τα ακάρεα χωρίς να σας βλάψει.

Δυστυχώς, το έλαιο ευκάλυπτου δεν είναι ασφαλές για παιδιά κάτω των 10 ετών. Ωστόσο, υπάρχουν άλλα έλαια που είναι ασφαλή, όπως το αιθέριο έλαιο γαρίφαλου και μάραθου, τα οποία είναι ασφαλή και για παιδιά κάτω των 2 ετών.

Δείτε την διαδικασία παρακάτω:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.