Σε εποχές δύσκολες, που όλοι δίνουμε καθημερινό αγώνα σε πολλά επίπεδα, το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας. Και μπορούμε με 10 εύκολους τρόπους να καλυτερέψουμε την ενέργεια του χώρου μας, έτσι ώστε να μας αναζωογονεί και να μας δίνει δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Μπορεί να είναι βαρετό, μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά αναλογιστείτε πόσες φορές νιώσατε καλύτερα ή ότι ο χώρος σας φαίνεται καλύτερος και «μεγαλύτερος», μετά από ένα γενικό καθάρισμα; Αν σκεφτείτε το άγχος που βιώνετε, από μια απρόσμενη επίσκεψη όταν το σπίτι σας δεν είναι τακτοποιημένο, ή όταν δεν βρίσκετε τα απαραίτητα κάθε πρωί λίγο πριν πάτε στην δουλειά, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα, ότι λίγη κούραση, είναι μικρό αντίτιμο σε σχέση με την ευεξία που θα νιώθετε μέσα σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο χώρο.

Είναι γνωστό ότι περνάμε το 1/3 σχεδόν της ζωής μας στο κρεβάτι μας, και ότι ένας καλός ύπνος είναι ευεργετικός σε κάθε επίπεδο της ζωής και της υγείας μας. Φροντίστε να κοιμάστε λοιπόν σε ένα κρεβάτι το οποίο διαθέτει κεφαλάρι που υποσυνείδητα σας δίνει ένα «στήριγμα» και αποφύγετε να χρησιμοποιείται το κάτω μέρος του κρεβατιού σαν αποθηκευτικό χώρο, πχ τοποθετώντας βαλίτσες ή κουτιά, μιας και έτσι η ενέργεια «μπλοκάρετε» και δεν «κυκλοφορεί ομαλά».

Αποφύγετε τους καθρέπτες ειδικά στην κρεβατοκάμαρα όπου ένας καθρέπτης μπορεί να αντανακλά το είδωλο μας ενώ κοιμόμαστε, ή να «φέρνει εσωτερικά και οπτικά» ένα άσχημο εξωτερικό χώρο. Επιλέξτε καθρέπτες που μπορούν να τοποθετηθούν εσωτερικά σε ένα έπιπλο πχ στην εσωτερική πλευρά μιας πόρτας ντουλάπας.

Σύμφωνα με το feng shui, το νερό πολλαπλασιάζει την ενέργεια, όποια και αν είναι αυτή. Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν ξέρετε που να τοποθετήσετε ένα σιντριβάνι ή μια λιμνούλα στον κήπο σας, καλύτερα θα είναι να το αποφύγετε γιατί αν τοποθετηθεί σε λάθος σημεία μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα όπως αρρώστια ή οικονομικά προβλήματα.

Tα αντικείμενα «φέρουν» μέρος της ενέργειας του ιδιοκτήτη τους. Οι αντίκες λόγω της παλαιότητας έχουν λιγότερο ζωτική ενέργεια από ένα καινούργιο έπιπλο. Αν παρόλα αυτά θέλετε να τοποθετήσετε ένα έπιπλο αντίκα στο χώρο σας, επιλέξτε να προέρχεται από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, και όχι από κάποιο κατάστημα που είναι αδύνατο να ξέρετε την προέλευση του.

Πηγή ζωής, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού από τους ρύπους, και έρευνες έχουν δείξει ότι «αλληλεπιδρούν» με τους ιδιοκτήτες τους! Για παράδειγμα, ότι τα φύλα τους «αντιδρούν» όταν επιστρέφετε στο σπίτι, ακόμα και αν αυτό δεν είναι ορατό από εσάς! Πετάξτε όμως το συντομότερο άρρωστα φυτά και αποξηραμένα λουλούδια που αντανακλούν την «νεκρή» ενέργεια.

Tα mobiles είναι ένας πολύ οικονομικός τρόπος για να «καθαρίζετε και να ανακινείτε τακτικά» την στάσιμη ενέργεια σε ένα χώρο. Ο ήχος που βγαίνει από τα μεταλλικά στοιχεία του, δημιουργεί «δονήσεις» που εκτός από τον χώρο είναι ευεργετικές και για το σώμα μας. Και επιπλέον έχουν ελάχιστο κόστος.

Zούμε σε μια χώρα που διαθέτει άπλετο φως. Εκμεταλλευτείτε το, και αφήστε το να μπει ελεύθερα από πόρτες και παράθυρα, αποφεύγοντας να το «κρύβετε» με βαριές κουρτίνες.

Σε τόσο δύσκολες εποχές εκτός από το ότι βοηθάτε ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εσάς, το να «ξεκαθαρίσετε» αντικείμενα και ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε εδώ και χρόνια, «ανακινείτε» την στάσιμη ενέργεια , και δημιουργείτε υποσυνείδητα «χώρο» για θετικές αλλαγές στην ζωή σας.

10 tips για θετική ενέργεια στο χώρο σας

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ενέργεια που μας επηρεάζει άμεσα. Δοκιμάστε το εξής απλό πείραμα: φανταστείτε για λίγο ότι τρώτε ένα λεμόνι, φανταστείτε την μυρωδιά και την γεύση του. Παρόλο που δεν το κάνατε στην πραγματικότητα, το στόμα σας έχει ήδη εκκρίνει σάλιο! Μετά από αυτό, μήπως πρέπει να σκεφτείτε ότι πρέπει να αρχίζετε να αλλάζετε σταδιακά τον τρόπο που μιλάτε και να χρησιμοποιείτε, λιγότερο αρνητικές πχ είμαι πτώμα, και περισσότερο θετικές λέξεις-είμαι μια χαρά-, όταν κάποιος σας ρωτάει απλά τι κάνετε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.