Το δημοφιλές πανεπιστήμιο Χάρβαρντ προχώρησε σε ακύρωση της εισαγωγής τουλάχιστον 10 φοιτητών -που είχαν γίνει προηγουμένως δεκτοί από το πανεπιστημιακό ίδρυμα- λόγω… προσβλητικών memes.

Ειδικότερα, οι εν λόγω φοιτητές είχαν ποστάρει σε ένα γκρουπ στο Facebook προσβλητικά memes, στα οποία αστειεύονταν για την κακοποίηση παιδιών, το Ολοκαύτωμα αλλά και τη σεξουαλική επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη ομάδα όπου αναρτήθηκαν τα memes -και η οποία ονομάζεται «Harvard Memes For Horny Bourgeois Teens»- υπήρχαν προσβλητικές αναρτήσεις για διάφορες μειονοτικές ομάδες.

Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε από άτομα τα οποία θα ξεκινούσαν τη φοίτησή τους φέτος στο Χάρβαρντ και ήθελαν να μοιράζονται περισσότερο υλικό για «ενήλικες».

Η διοίκηση του πανεπιστημίου πληροφορήθηκε τη δημιουργία του γκρουπ και ξεκίνησε σχετική έρευνα. Μια εβδομάδα αργότερα αποφάσισε να αποβάλει τουλάχιστον 10 φοιτητές που ήταν μέλη της ομάδας.

Πάντως, ένας καθηγητής του Χάρβαρντ, ονόματι Alan Dershowitz, μιλώντας για το περιστατικό στην εφημερίδα Guardian, δήλωσε πως το πανεπιστήμιο «μπήκε πολύ βαθιά» στην ιδιωτική ζωή των φοιτητών και λογόκρινε την επικοινωνία, η οποία προστατεύεται από τους νόμους περί ελευθερίας του λόγου.

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι αυτοί που επικρίνουν την απόφαση του ιδρύματος, υποστηρίζοντας πως η τιμωρία ήταν πολύ αυστηρή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.