Πηγή: Telesur

Ένας νέος αναπνευστήρας έκτακτης ανάγκης σχεδιάστηκε από το Κέντρο Νευροεπιστημών της Κούβας, που προορίζεται για το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού.

COVID-19: Η Κούβα αναπτύσσει εγχώριες αναπνευστικές συσκευές, καθώς το εμπάργκο εμποδίζει τις εισαγωγές

Το κέντρο επωφελήθηκε από τις τεχνολογικά επιτεύγματα που είχαν ήδη αναπτυχθεί για να τους κατευθύνει προς τη δημιουργία αυτού του νέου ανεμιστήρα.

Το σχέδιο ανταποκρίνεται στην ανάγκη παροχής αυτού του είδους των μέσων ενημέρωσης, τα οποία ο αποκλεισμός των ΗΠΑ αποτρέπει την απόκτηση τους από την Κούβα.

Πρόσφατα, δύο διεθνείς εταιρείες που παράγουν αυτόν τον εξοπλισμό έγιναν θυγατρικές εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ, σταματώντας τις εμπορικές τους σχέσεις με την Κούβα κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης για την υγεία.

Το Νευροεπιστημονικό Κέντρο προσάρμοσε επίσης τις δυνατότητές του για την παραγωγή των ανταλλακτικών που απαιτούνται από τους μηχανικούς ανεμιστήρες. Έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή ανταλλακτικών και συστημάτων τεχνητής αναπνοής έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τους διευθυντές του κέντρου, αυτό το νέο επίτευγμα αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα στην τεχνολογική κυριαρχία της χώρας η οποία, ευτυχώς, μέχρι σήμερα δεν απαιτούσε κινητοποίηση αποθεμάτων αναπνευστήρων για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19.

Από την άλλη πλευρά, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Κούβας (Minsap) ενημέρωσε τα δεδομένα που σχετίζονται με την πανδημία που προκλήθηκε από τον νέο κορονοϊό.

Για το λόγο αυτό αναφέρθηκε ότι στη χώρα υπήρχαν τρεις φορές υψηλότερες εισαγωγές από την ασθένεια τις τελευταίες 24 ώρες.

Στην ημερήσια συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής της Επιδημιολογίας του Μινσάπ, Δρ. Francisco Durán, ανακοίνωσε ότι συνολικά 30 άτομα πήραν εξιτήριο την προηγούμενη ημέρα.

Ο αριθμός αυτός έρχεται σε αντίθεση με τα 8 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στην Κούβα, όλοι οι θετικοί ασθενείς Covid- 19 λαμβάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο. Επί του παρόντος, υπάρχουν 225 ενεργές υποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.