ύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο ΣΚΑΪ εξασφάλισε τα δικαιώματα της τουρκικής σειράς «Mucize Doktor» (ελληνιστί: «Γιατρός-θαύμα») την οποία και θα προβάλλει κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Πρόκειται για διασκευή της αμερικάνικης σειράς με τίτλο «The Good Doctor». Η σειρά περιγράφει την ιστορία ενός ιδιοφυούς αυτιστικού παιδιού με σύνδρομο savant, που γεννήθηκε σε μια πόλη στην επαρχία και αφού εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο.

Advertisement

Το μεγαλύτερο όνειρο του Αλί Βεφά, ενός ιδιοφυούς αυτιστικού παιδιού με σύνδρομο Savant, ήταν να γίνει γιατρός. Καθώς γεννήθηκε σε μια επαρχιακή πόλη και μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, όπου τον είχε εγκαταλείψει ο πατέρας του, το όνειρο αυτό κινδύνευε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ. Παρά τα εμπόδια και όλες τις προκαταλήψεις που αντιμετώπισε, ωστόσο, τελείωσε την ιατρική, ολοκλήρωσε την πρακτική του και πρόκειται τώρα να ξεκινήσει ειδικότητα στον τομέα της χειρουργικής.

Εγκαταλείπει την επαρχιακή πόλη όπου ζει, προκειμένου να εργαστεί ως βοηθός χειρουργού στο νοσοκομείο Berhayat της Κωνσταντινούπολης, όπου είναι αρχίατρος ο πνευματικός του πατέρας, ο Αντίλ Ερίντς. Παρά τη δυσπιστία με την οποία τον αντιμετωπίζουν και τις όποιες αμφιβολίες για την ικανότητα ενός αυτιστικού να γίνει καλός γιατρός, σύντομα ο Αλί θα εξελιχθεί σε έναν «Γιατρό Θαύμα».

*Σύνδρομο Savant: Ο όρος σύνδρομο Savant χρησιμοποιείται ως περιγραφή του χαρακτηριστικού γνωρίσματος ενός προσώπου που φέρει μια σοβαρή αναπτυξιακή ή διανοητική αναπηρία σε συνδυασμό με μια εξαιρετική διανοητική ικανότητα σε ένα ορισμένο πεδίο. Συγκεκριμένα το άτομο έχει νοημοσύνη (IQ) χαμηλότερη από το μέσο όρο ενώ έχει πολύ ψηλή νοημοσύνη σε άλλους τομείς.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.